6 Kasım 2013 Çarşamba

TENCEREDE FİNCAN KEK

Esselamüaleyküm dostlar 
Allahın selamı üzerimize olsun
canım kaç gündür nasıl kek istiyor anlatamam aklım fikrim kekete ya akşamdan Talhanın bugünki beslenme listesine baktım hmm kek varmış diyorum halbuki kek perşembe günüymüş neyse ben daha kahvaltı bile hazırlamadan erkenden kek hazırlığına geçtim tarifide bi kaç gün öncesinden hatmetmiştim ama ilk kez deneyeceğim için acaba becere bilirmiyim diyede tedirgindim neyse canım gelelim tarife 
malzemeler
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un 
1 çay bardağı süt (süt bitmişti ben1 çay bardağı yoğurt koydu sulu tarafından)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
efenim gelelim yapılışına 
ben öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar yaklaşık 3dk kadar çırptığımda daha iyi sonuç alıyorum ardından diğer malzemeleri ilave edip çırpıyoruz ardından isteğe göre nescafe fincanını yağlıyoruz (bu malzemelerle ben 5 tanede Türk kahvesi fincanı 3 tane nescafe fincanı çıkardım :) )
evet heyecanla yağladığım fincanların yarısına kadar kek karışımından  paylaştırdım. Tencereyi fincanların yarısından daha az hizasına kadar ılık su koydum fincanları dizdim ve bir mutfak beziyle kapatıp üzerinede sıkıca kapagı kapattım buharı keklerin üzerine damlamasın diye..
sonra yüksek ateşte kaynayıncaya kadar tuttum kaynama tıkırtısını duyunca altını kıstım ve hiç kapağı açmadan 20 dk pişirdim ve ocağı kapattım 15 dakikada kapağını açmadan bekledim ama burada dahada heyecanlandım arada yok ya benimkisi kesin güzel olmaz falan düşünceler geliyor aklıma 15 dakikanın sonunda kapağı açtım sonuç mükemmel
yapım aşamalarında fotoğraflamayı unutmuşum ama final muhteşem 

 biz böyyyle dakikalarca bakıştık falan ben arada iltifatlar yaptım sen ne tatlısın yerler seni gibi :))))))
 yan yatık duran Türk kahvesi fincanındakilerden biri ama nescafe fincanından çıkarmam daha kolay oldu.. ben bu güzel lezzeti meleğin defteri blogdan aldım çok güzel tarifler var. Talha'nın yarın ki beslenmesi bu günden hazır oldu. Ailenizle sevdiklerinizle mutlu huzurlu günle diliyorum..