5 Ekim 2013 Cumartesi

ZİLHİCCE AYI VE İLK ON GÜNÜ FAZİLETLERİ

Zilhicce ayı yarın başlayacak olan hicri aylardandır özellikle ilk 9 günü çok ama çok bonus dolu günler ve 10. günü Kurban Bayramının 1. günü
peki yarın yani 6 Ekim günü bu bonuslu günler başlıyor 

Yapılan amellere 700 misli sevap verilen zilhicce günleri başlıyor. Ayette üzerine yemin edilen bu kutlu 10 gece için, Peygamber Efendimiz (sas) de tesbihi (Sübhanallah), tahmidi (Elhamdülillah), tehlili (Lâ ilâhe illâllah) ve tekbiri (Allah-u Ekber) çokça söylemeyi tavsiye ediyor.
 Bu on günü nasıl değerlendirebiliriz?
Her şeyden önce beş vakit namazı asla ihmal etmemeli; kuşluk, evvabin, teheccüd gibi nafile namazlarla da Allah’a yaklaşmalı.

Peygamber Efendimiz’in (sas) hiç terk etmediği Zilhicce’nin ilk on gün orucunu biz de kaçırmadan tutmaya gayret etmeliyiz.
Bu on gecede daha az uykuyla idare edip maç, dizi gibi televizyon programları ve internet gibi uğraşlarla bu kutlu vakitleri değerlendirmekten geri durmamalıyız. Zamanımızı Kur’an-ı Kerim okuyarak, tevbe istiğfar çekerek, evrad-ı ezkar ve dua ederek geçirmeye gayret etmeliyiz.
Sadaka vermeye özen göstermeliyiz verirkende Allah'ım senin rızan için veriyorum şu' ...' sıkıntımı gider diyebiliriz... 
Bugünlerde sağlığımıza dikkat edip, ibadet ve evrad-ı ezkardan geri kalmamalıyız.
Eğer mesaiye bağlı bir işimiz yoksa bu on günü sanki i’tikafa girmiş gibi dolu dolu değerlendirmeli, bunun mümkün olmadığı durumlarda da izin ya da tatil günlerini oruç ve ibadetle geçirmeye gayret etmeliyiz.
Bu 10 günün özellikle arife gününe denk gelen 9. gününü bayramlık ve kurbanlık alışverişiyle zayi etmemek için, hazırlıklarımızı önceden yapmaya gayret etmeliyiz.
Bu kutlu zaman dilimlerinde kişiyi meşgul edecek misafirlik, yolculuk ve yorucu işlerden uzak durmalıyız.
Efendimiz’in de (sas) tavsiye buyurduğu gibi Sübhanallah, Elhamdülillah, Lâ ilâhe illâllah ve Allah-u Ekber’i çokça söylemeliyiz.

Saffat suresi (107) Biz, (İbrahim'e) büyük bir kurbanlık vererek onu (İsmail'i) kurtardık.
Artık biliyoruz ki dünya bir şehir gibi ve biz müslümanlar her bir aç yiyecek bulamayan çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimizden haberdar olmalıyız bundan meshulüz Rabbim üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmeyi nasibetsin

Şu mubarek günlerin hürmetine ailemizi akraba ve arkadaşlarımızın müslüman aleminin hayırlı dualarını kabul etsin dertlilere deva borçlulara edalar nasibetsin vatanımızın milletimizin birlik ve bütünlüğünü korusun tüm dünyada zulüm kargaşa ve savaşlar bitsin inşallah

Sağlıcakla kalın dualarınızda bu aciz kuluda unutmayın 







2 yorum :